Лек сладкиш със сладко от вишни

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Лек сладкиш със сладко от вишни
Лек сладкиш със сладко от вишни
admin
Добавена от: admin
82149
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тестото:

250 гр. брашно

1 щипка сол

40 гр. захар

1 с.л. ванилена захар

120 гр. масло

яйце

За крема:

40 гр. смлени бадеми

400 гр. заквасена сметана

200 гр. извара

100 мл. сметана за разбиване

3 с.л. нишесте

яйца

50 гр. захар

2 с.л. ванилена захар

500 гр. вишни/череши без костилка (може и замразени - размразете ги предварително и отцедете от водата)

50 гр. сладко от вишни/череши

масло за намазване на формата

брашно за формата

пудра захар за поръсване

Пресейте брашното на купчинка върху работния плот, смесете го със солта и захарта и направете кладенче в средата. Нарежете студеното масло на малки парченца и го разпръснете в брашното. Счупете яйцето в средата. С ножа започнете да режете всички продукти, като разбърквате, така че да се образуват тестени бучици. След това с ръце бързо ги омесете на тесто (ако е необходимо, добавете още малко брашно). Оформете тестото на топка, увийте го във фолио и го сложете в хладилника за 30 минути. Охладеното тесто разточете до размера на формата. Намаслете и набрашнете формата, в която ще печете, след което я покрийте с разточеното тесто (разточете го малко по-голямо, за да може да повдигнете и ръбче по стените на формата). Поръсете тестото с бадемите. 

Загрейте фурната на 180°C.

За крема: разбийте заквасената сметана с изварата, сметаната за разбиване, яйцата, захарта и ванилията на гладък крем. Смесете вишните/черешите със сладкото и разпределете 1/4 от сместа върху тестото. Отгоре изсипете сметановия крем и го загладете добре. Отгоре сложете останалите вишни/череши и печете в загрятата фурна около 50 минути, до златисто-кафяво. Ако сладкишът започне да потъмнява бързо, покрийте го с фолио.

Извадете готовия сладкиш от фурната, оставете го да изстине, след което го поднесете поръсен с пудрата захар. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft