Лека сметанова торта с бишкоти и малини

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Лека сметанова торта с бишкоти и малини
Лека сметанова торта с бишкоти и малини
admin
Добавена от: admin
28671
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За блата:
2 яйца
5 с.л. захар
5 с.л. брашно
1 пакет бишкоти
450-500 гр. малини или друг сочен плод
За сиропиранe
4-5 к.ч. вода 
4 с.л. захар
За крема:
2 кофички заквасена сметана 
1 кофичка кисело мляко 
10-12 с.л. захар
2 пакетчета желатин

За блата: разбийте добре яйцата със захарта, докато се превърнат на пухкав крем. След това добавете внимателно пресятото брашно и леко объркайте с дървена лъжица, за да не спадне обемът на тестото.

Изсипете полученото тесто в предварително застлана с хартия за печене тавичка. Изпечете блата в загрята на 180 градуса фурна за около 15-20 минути или до готовност.

След това го оставете да изстине и през това време пригответе крема: разбийте добре сметаната с млякото и захарта, след което добавете разтворения желатин и разбъркайте добре.

Подреждане на тортата:

Напоете охладения блат с половината от горещия сироп (сварен от посочените съставки). Отгоре намажете с част от сметановия крем и поръсете с пресни малини. Пъхнете тортата в хладилника, докато стегне леко, и когато кремът се втвърди, подредете отгоре бишкотите и ги сиропирайте внимателно с лъжичка. Отгоре разпределете останалия крем и обилно поръсваме с малини (или друг сочен плод). Оставаме тортата в хладилника за 5-6 часа, за да стегне хубаво.

Автор: lakomnik.bg

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft