Онкологичните заболявания са една от главните причини за смъртност в световен мащаб. С най-голяма честота са ракът на белия дроб при мъжете и ракът на млечната жлеза при жените.
Следват ракът на правото и дебелото черво, на простатата и гинекологичните онкологични заболявания при жените, пише "Фрамар".
Статистиката е извънредно тревожна и показва трайна тенденция към увеличаване на раковите заболявания.
По данни на Националния раков институт в САЩ броят на заболелите през 2010 г. е близо 12 милиона души.
Като част от стратегията за намаляване броя на онкологичните заболявания Канадската асоциация на общопрактикуващите лекари състави списък на противораковите хранителни продукти и дневните им дози за консумация.
Други мерки за предпазване от коварната болест са редовните профилактични прегледи и изследвания, здравословен начин на живот и спокойствие...