Лесен тутманик

вход през zajenata.bg
Лесен тутманик
admin
Добавена от: admin
187459
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 кубче прясна мая
1 ч.л. захар
300 мл топла вода
2 яйца
2 ч.л. сол
700 гр. брашно (приблизително)
80 гр. маргарин
80 гр. мас
300 гр. сирене
1 яйце за намазване, плюс сусам за поръсване

1. Първо разтворете маята в малко топла вода с лъжичка захар и малко сол и брашно, и я оставете да шупне. 
2. След това с другите съставки омесете тесто, което оставете половин час да почине и втаса. 
3. От тестото направете 6 топки. 
4. Намажете тава (диаметър около 32 см) с масло. Всяко парче тесто разточете с размера на тавата. 
5. Поставете вътре едната кора, поръсете я с разтопения с маста маргарин (масло), надробете сирене, поставете отгоре другата кора и продължете така, докато поставите всички 6 кори. 
6. Отгоре намажете тутманика с разбито яйце, поръсете със сусам и го нарежете на парчета. 
7. Оставете на топло, докато напълни тавата, след което го сложете да се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft