Лесна пълнена фокача с гъби и кашкавал

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Лесна пълнена фокача с гъби и кашкавал
Лесна пълнена фокача с гъби и кашкавал
admin
Добавена от: admin
85950
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тестото:
4 яйца - разделени на жълтъци и белтъци
4 с.л. кисело мляко
300 гр. брашно
1,5 ч.л. сол
1 ч.л. захар
щипка лют пипер
1/2 ч.л. бакпулвер

За пълнежа:
100 гр. кашкавал
2 глави кромид лук
300 гр. гъби
2 с.л. олио
млян черен пипер на вкус
сол на вкус

Запържете в олиото ситно нарязания лук. Добавете нарязаните гъби и задушавайте до омекване. Овкусете със сол и черен пипер. Махнете от котлона.
Разбийте жълтъците с киселото мляко, солта, захарта и лютия пипер. Добавете брашното с бакпулвера и бъркайте до еднородност.
Белтъците разбийте на сняг и ги сипете внимателно към тестото. Разбъркайте леко. Излейте половината тесто в намаслена форма. Отгоре разпределете настъргания кашкавал и гъбената смес. Покрийте с останалото тесто. Отгоре може да поръсите с ароматни подправки - на вкус. Печете в загрята на 200°C фурна 20-30 минути. 

Фокачата може да приготвите и с готово маслено (бутер) тесто, като преди обработка го оставите да се размрази и разточите леко.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft