Рецепти с чушки за зимата

вход през zajenata.bg
1010405

Лесна туршия

арината за 2 буркана от 3 л:
3 л вода
6 с.л. едра сол
1 ч.ч. оцет
Зеленчуци по избор:
керевиз
зелени домати
моркови
цветно зеле
чушки - най-подходящи са жълти, но може и зелени
други по избор

На дъното на бурканите се слагат клонки кервиз. Върху тях се нареждат цели надупчени зелени домати, накъсано на розички цветно зеле, нарязани на две моркови, зелени чушки, цепнати леко на връхчето. Кой каквото обича, като в средата и най-отгоре на буркана се слагат пак стръкчета целина.
Приготвя се саламурата, като се слага водата и солта да заври. Щом заври се изсипва оцета, разбърква се и се снема от огъня и веднага се заливат приготвените със зеленчука буркани. Затварят се с капачки. 2-3 дни бурканите се обръщат нагоре-надолу по 1-2 пъти на ден. Туршията е готова след няколко дни.

Аз си правя по-голямо количество и когато е готова част от нея си я пресичам с натриев бензоат, за да не става много кисела за зимата. 

1 2 3 4 5 6 7
8
9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft