Лесни и превкусни - хрупкави картофки по италиански

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Предястия
Лесни и превкусни - хрупкави картофки по италиански
Лесни и превкусни - хрупкави картофки по италиански
admin
Добавена от: admin
45471
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

6 средно големи червени картофа

100 гр. бекон

100 гр. кашкавал

50 гр. сирене

1 голям домат

2 скилидки чесън

зехтин, сол

риган, босилек, розмарин и пр.

Измийте картофите и ги сложете да се варят с кората. Когато омекнат, отцедете и ги разрежете наполовина с кората, след което ги поставете в тава, намазана със зехтин. Счукайте чесъна, нарежете домата и всичко това поставете между картофите. Посолете и залейте с малко зехтин, а след това подправете по желание. Поставете така приготвените картофки във фурната на 250 градуса.

След 10 минути поръсете ситно нарязания бекон върху картофите и отново ги поставете във фурната. Настържете кашкавала и сиренето, и когато се запекат картофите, ги поръсете върху тях. Изключете фурната и върнете тавата за още няколко минути вътре, докато кашкавалът и сиренето се разтопят.

Сервирайте с прясна салата от домати.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft