Лешников пандишпан

вход през zajenata.bg
Лешников пандишпан
admin
Добавена от: admin
7851
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

250 гр. смлени лешници
280 гр. масло
280 гр. захар
6 яйца
150 гр. брашно
1 с.л. пудра захар

Разбийте на крем маслото и захарта в голяма и дълбока купа. Разделете яйцата на белтъци и жълтъци. Прибавете жълтъците към масления крем и разбийте добре, след което объркайте в сместа и смлените лешници. 

Разбийте белтъците до лек и пухкав сняг и ги добавете лъжица по лъжица към маслено-жълтъчения крем. Добавете постепенно брашното и разбъркайте всичко добре с дървена лъжица, докато се получи хомогенна смес.

Намазнете форма за торта с малко масло и излейте вътре тестото. Сложете в предварително загрята на 180°C фурна за около 40 - 45 минути, или докато повърхността на блата покафенее. 

Набодете с вилица, за да проверите дали сместа лепне - ако полепвапо вилицата, оставете във фурната за още малко. Готовия блат извадете от формата, поръсете с пудра захар и няколко цели лешника. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft