Лимонено пиле

вход през zajenata.bg
Лимонено пиле
admin
Добавена от: admin
49163
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

пилешко месо - 1 цяло пиле
картофи - 5 броя, обелени и нарязани
лимони - настъргана кора от 2 лимона + сок от 2 лимона
чесън - 2 скилидки, накълцан
мащерка - 2 ч.л. суха
розмарин - 2 ч.л. сух
сол - на вкус
черен пипер - 1 ч.л.
масло - 3 с.л.
магданоз - 1/2 връзка пресен
лимони - 1, нарязан на резени за украса

Вземете едно цяло почистено пиле и го натъркайте хубаво със сол и черен пипер. Отвътре му сложете малко от лимоновите корички. Полейте го с лимоновия сок (около 150 мл) и го оставете настрана.
През това време разтопете маслото и го смесете със ситно накълцания магданоз. Сложете маслото в камерата да стегне добре. Нарежете го на тънки парчета и през леки разрези го разпределете под кожата на пилето.
Намазнете плитък гювеч и сложете пилето вътре заедно с нарязаните картофи с 1 ч.ч. гореща вода. Поръсете пилето с всички подправки и накълцани скилидки чесън, както и останалите лимонови корички.
Затворете гювеча и сложете пилето да се пече за 50 минути. Махнете капака и запечете за още 10 минути. Поднесете порция пиле, залято със соса от гювеча, резени лимони и гарнитура по желание.  

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft