Локумена баница
6 Юни 2013
128309
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1 пакет точени кори
2 кутийки локум
за пльнката:
2 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. олио
1.5 ч.ч брашно
1 ч.ч. кисело мляко
0.5 ч.л. бакпулвер
За сиропа:
2 кофички от кисело мляко вода
2 кофички от кисело мляко захар
1 ванилия
Локумьт се пеже на дребни парченца. Вземат се два листа от корите и по дьлжината им се нарежда локума, пред него се слагат 2-3 с.л. от пльнката, разстила се по кората и се завива на не стегнато рупо. Подреждат се в кръгла тава, предварително намазнена. Баницата се пече до порозовяване в силна фурна. Оставя се да изстине напълно, преди да се сиропира. Залива се със СТУДЕН сироп (студена баница-студен сироп), приготвен от посочените продукти. По желание може да се поръси с натрошени ядки или пудра захар.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари