Лучена супа по италиански

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Супи
Лучена супа по италиански
Лучена супа по италиански
admin
Добавена от: admin
6067
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1/4 чаша зехтин
6 средни червени глави лук
6 скилидки чесън
1 стрък целина
1 среден морков
8 резена панчета или бекон(около 150 грама)
1 чаена лъжица червен пипер
1 чаена лъжица винен оцет
1 чаша бяло вино
сол и черен пипер на вкус
2 литра вода или зеленчуков бульон
1/4 чаша настъргано сирене Пармезан, Реджано или по желание

Обелете лука, нарежете го на половинки, а след това - на тънки резени. Обелете и нарежете на тънко скилидките чесън, стръка целина и морковите. Нарежете фино панчетата/бекона. В голяма тенджера загрейте зехтин над средната температура, след което прибавете вътре лука, чесъна, целината, морковите, бекона и червения пипер. Запържете продуктите за 10-12 минути, бъркайки, докато лукът омекне. Добавете оцета и виното. Оставете да се вари, докато течността почти напълно се изпари- отнема около 5 минути. Най-накрая поръсете със сол и пипер, добавете водата/бульона и оставете ястието да кипне. Щом това стане, намалете силата на огъня и оставете да къкри за около 2 часа в покрит съд (или по-дълго, ако е необходимо). Опитайте и добавете още сол и подправки на вкус, ако е нужно. Разпределете супата в порционни купички и поръсете с настърганото сирене преди сервиране. Традиционно супата се поднася с резени запечена чабата.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft