Любимата на всички мусака - изкусителна зимна версия

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Любимата на всички мусака - изкусителна зимна версия
Любимата на всички мусака - изкусителна зимна версия
admin
Добавена от: admin
15365
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 гр. смес мляно месо 
100 гр. моцарела 
3 стръка праз 
3 яйца 
200 мл сметана 
300 мл прясно мляко 
400 гр. печурки 
1 глава лук 
1 супена лъжица ситно нарязан магданоз 
150 мл доматен сок 
2 скилидки чесън 
1 супена лъжица смлян черен пипер 
50 мл олио 
смес от подправки, черен пипер

Нарежете лука на кубчета, а чесъна - на ситно. 
В малко олио запържете лука, докато стане стъклен, след което добавете каймата и запържете, докато промени цвета си. 
Добавете червен пипер, чесън, доматите, магданоза и подправки на вкус. Задушавайте, докато месото омекне и излишната течност се изпари. 
Нарежете гъбите на филийки ги запържете в малко олио, за да омекнат. 
Почистете праза и го нарежете на филийки, а след това за кратко го сварете в подсолена вода. Изчакайте, докато омекне и отцедете излишната течност. 
Отделно разбийте яйцата, сметаната и млякото, добавете нарязаната на ситно моцарела и разбъркайте. 
Намажете тавата с малко олио и покрийте долната половина със слой праз, отгоре изсипете половината от плънката с месо и покрийте с половината от пържените гъби. Същата процедура повторете още веднъж, докато се изчерпат продуктите. 
Залейте мусаката със сместа с яйцата и я изпечете в предварително загрята фурна на 200 ° C до златисто-кафяво.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft