Люта паста Арабиата

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Паста
Люта паста Арабиата
Люта паста Арабиата
admin
Добавена от: admin
20038
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 пакет пене (или друг вид паста с дупка) (450 г.)
3 ск. чесън
3 ч.л. лют червен пипер (едро млян или трошен)
100+30 ml зехтин
500 гр. добре узрели домати (или консерва)
8 листа босилек
4 люти червени чушлета (чили)
Сол

Пастата се слага да ври в подходяща тенджера, така че цялата да бъде покрита с вода. Във водата се слага 1/2 - 1 с. л. сол и 2 с. л. зехтин. Сваряват се "ал денте" (така че леко да "тропат" при опитване), след което се отцеждат и изсипват в купа.
Зехтинът (100 ml) се загрява в тиган за пържене, след което се добавя ситно нарязаните чесън и чушлета. Задушава се няколко минути на умерена температура, като се внимава чесънът да не започне да загаря. Доматите се накълцват и смачкват и се добавят към чесъна. Добавят се и четири накъсани на ситно листа босилек. Сосът се оставя да ври на бавен огън около 15 мин., или докато започне леко да се сгъстява.
Когато сосът е готов се изсипва върху пенето, като всяка порция се аранжира с по едно листенце босилек.
Сервира се веднага горещо.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft