Макаронен пудинг

вход през zajenata.bg
Макаронен пудинг
admin
Добавена от: admin
6815
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

около 1/2 ч.чаша макарони (с форма по желание)
50 г. ябълки
50 г моркови
1 ч.ч. прясно мляко
1 яйце
1-2 ванилии
пудра захар на вкус
1/2 к.ч. нарязани орехови ядки
1/2 к.ч. стафиди
малко краве масло
канела
сметана
 

Макароните се сваряват до готовност и се отцеждат добре от водата. Морковът и ябълката се почистват от обелките и семето, след което се нарязват на парченца и също се сваряват до омекване. Отцеждат се от излишната вода и се пасират. Към пасираните плодове се добавят макароните, натрошените ядки, стафидите (предварително накиснати, ако са сухи) и ванилията. Сместа се разбърква добре и се разпределя в намазани с масло огнеупорни купички или в един по-голям съд, предварително намаслен. 
Яйцето и пудрата захар (на вкус) се разбиват с 1 ч.ч. прясно мляко. Получената течна смес се налива при макароните и пудингът се пече на водна баня при 150 градуса до готовност.
Готовият пудинг се гарнира с канела и розички сметана.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft