Макаронена фритата с риба тон

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Паста
Макаронена фритата с риба тон
Макаронена фритата с риба тон
admin
Добавена от: admin
11210
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 консерва риба тон
6 яйца, разбити
1-2 чаши сварени макарони (мидички или подобни)
1 връзка спанак, нарязан
1 домат, нарязан
1 среден картоф, настърган или нарязан на ситно
2 скилидки чесън, нарязани
пресен лук, нарязан на ситно
сирене Горгондзола, меко сирене Чедър или кашкавал
сол на вкус
червен пипер на люспички
 

Сварете пастата, докато стане „ал денте”. Отцедете добре и оставете настрана. Загрейте 1 с.л. зехтин в тиган, подходящ за фурна, и задушете вътре настъргания картоф, докато леко омекне. Добавете чесъна и зеления лук и задушете за около минута. Добавете нарязания спанак. Когато се свие, прибавете рибата тон и разбъркайте. Смесете сварената паста, Горгондзолата, солта и червения пипер.
Разнесете сместа равномерно в тигана и отгоре подредете резените домат. Излейте разбитите яйца отгоре, без да разбърквате! Поръсете с настърганото сирене Чедър (или кашкавал) и оставете в покой за около 5-7 минути. Изпечете фритатата на грил-функция във фурната за около 5 минути, докато повърхността покафенее. Извадете от фурната, оставете да се охлади няколко минути, след което разрежете и поднесете. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft