Макарони Вегетариана на фурна

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Паста
Макарони Вегетариана на фурна
Макарони Вегетариана на фурна
admin
Добавена от: admin
17857
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 пакет макарони (или друг вид паста - например лингуини, талятеле и пр.)
1 малък карфиол
1 малко броколи
2 големи моркова
3 малки патладжана
2 глави лук
200г доматено пюре
босилек
риган
смлян кориандър
сол
олио

В тенджера с неголямо количество вода сложете да се вари накъсания на розички карфиол. След като ври 5 минути, прибавете накъсаните броколи и варете още 5 минути. Разбъркайте 2 – 3 пъти, карфиолът и броколите трябва да запазят формата си, но да омекнат.
В друга тенджера загрейте вода и като заври, сложете 1 с.л. сол и пастата. Варете малко по-малко от указаното на пакета – да останат леко сурови. Изцедете ги в гевгир, но запазете водата.
Изсипете карфиола, броколите и макароните в голяма тава и разбъркайте.
Задушете в олио нарязаните моркови, обеления патладжан и лука докато омекнат. Изсипете и тях в тавата и объркайте отново.
Изсипете към сместа доматеното пюре, стритите босилек и риган, сол и кориандър. Налейте още 50г олио и от бульона, останал от варенето на макароните. Объркайте всичко много добре. Две трети от сместа трябва да е покрита с течност.
Сложете тавата в загрятата на 180 градуса фурна по средата и изключете горния реотан. Пастата трябва да се пече около 20 минути, докато поеме течността. Не бива да се изсуши отгоре. По желание накрая може да поръсите пастата с настърган кашкавал.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft