Маков сладкиш с извара и стафиди

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Маков сладкиш с извара и стафиди
Маков сладкиш с извара и стафиди
admin
Добавена от: admin
23318
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

Тесто:
600 г брашно
25 г мая
80 г захар
2 жълтъка
140 г масло
прясно мляко
сол
Пълнеж с извара:
350 г мека извара
1 1/2 яйца
стафиди
100 г захар
ванилена захар
Макова плънка:
200 г мак
1/3 л прясно мляко
захар
стафиди
Украса:
50 г бадеми
мармалад от сливи, подправен с ром
1/2 яйце за намазване
мазнина за намазване на тавичките 

Смесваме маята със захарта, прибавяме малко хладко мляко и брашно и оставяме да престои. Стриваме омекналото масло със захарта, прибавяме постепенно жълтъците, пресятото брашно, сол, маята и хладко мляко и правим средно гъсто тесто. Покриваме съда с кърпа и оставяме тестото да втасва. Разделяме втасалото тесто на четири части, разточваме тънки кръгли блатове и покриваме всеки с една от следните плънки: извара, мак или смесения с рома мармалад (за приготвянето на плънките - виж по-долу). Намазваме краищата на тестото с разбито яйце, завиваме на стегнато руло, като притискаме добре шевовете, за да не се разтворят. Отново ги оставаме да втасват. Готовите сладкиши мажем с разбито яйце и украсяваме с попарени и обелени бадеми и стафиди (по желание). Печем в умерена фурна.
 Приготвяне на плънката от извара: Смесваме изварата, яйцата, захарта и ванилената захар и украсяваме изварата със стафиди.
 Приготвяне на пълнежа от мак: Сипваме ситно смления мак във врящо мляко, прибавяме захарта и при постоянно разбъркване варим, докато плънката се сгъсти. Добавяме ванилена захар и изплакнати стафиди.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft