11 Ноември 2014
19742
Картофите са един от продуктите, които присъстват най-много на нашата трапеза под формата на най-различни ястия. Обичайно се сваряват, преди да се приготви каквото и да било от тях, затова сега ще ви покажем някои малки тайни, които ще ни помогнат това да става по-бързо и да получаваме по-вкусен и добър резултат.
За да могат да се сварят по-бързо картофите , сложете във водата малко масълце.
Картофите се варят на умерена температура, за да може нишестето да набъбне равномерно.
Приготвя се на бавен огън.
Когато котлонът е много силен, картофите се разваряват отвън, а вътрешността им остава сурова.
Най-добре е да ги сварите заедно с обелките, тъй като така се запазват витамините повече, отколкото при варене в обелен и нарязан вид.
Нарязаните картофи се варят в продължение на 15 минути след кипването на водата. След това отцедете почти всичката течност (оставете много малко на дъното на съда) и доварете на слаб огън при хубаво плътно затворен капак.
По принцип е за предпочитанезеленчуците изобщо да се варят на пара. Ако прибававите две бучки захар във водата ще подобри много вкуса им.
Картофите,които не са узрели хубаво, също покълналите и позеленелите от неправилно съхранение, е необходимо да се варят, след като се почистят хубаво от кълновете и зелените участъци. Да се слагат нарязани във водата, а отварата да не се използва, а да се изхвърля.
Силно покълнали и много позеленели картофи са опасни за консумация.
Най-добре е да ги сварите заедно с обелките, тъй като така се запазват витамините повече, отколкото при варене в обелен и нарязан вид.
Нарязаните картофи се варят в продължение на 15 минути след кипването на водата. След това отцедете почти всичката течност (оставете много малко на дъното на съда) и доварете на слаб огън при хубаво плътно затворен капак.
По принцип е за предпочитанезеленчуците изобщо да се варят на пара. Ако прибававите две бучки захар във водата ще подобри много вкуса им.
Картофите,които не са узрели хубаво, също покълналите и позеленелите от неправилно съхранение, е необходимо да се варят, след като се почистят хубаво от кълновете и зелените участъци. Да се слагат нарязани във водата, а отварата да не се използва, а да се изхвърля.
Силно покълнали и много позеленели картофи са опасни за консумация.
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари