Мама е майсторка на сиренките, даже комшийките идват вкъщи да се учат. Тя си има 7 златни правила - така винаги се излапва цялата тава!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Мама е майсторка на сиренките, даже комшийките идват вкъщи да се учат. Тя си има 7 златни правила - така винаги се излапва цялата тава!
Мама е майсторка на сиренките, даже комшийките идват вкъщи да се учат. Тя си има 7 златни правила...
578193
Мама е майсторка на сиренките, даже комшийките идват вкъщи да се учат. Тя си има 7 златни правила - така винаги се излапва цялата тава!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ароматни мини-палачинки със сирене или извара са чудесен старт на деня. Изглежда лесно, но си има някои тънкости в приготвянето, така че да станат наистина неустоими и да имат перфектното съчетание от солено и сладко. Днес сме ви приготвили няколко съвета, с помощта на които ще направите  безупречни сиренки .

Тайните на идеалните сиренки

сиренки

  1. Изберете хубаво сирене/извара
    Ако искате да получите идеалните сиренки, трябва да избирате само  прясно сирене  и извара.
С извара стават дори по-вкусни - важно е изварата да не бъде суха или прекалено кисела. Изберете мека и гъста извара. При купуването ѝ може да натиснете леко върху опаковката, трябва да остане малка вдлъбнатина. Маслеността на изварате не се отразява на вкуса. Но готвачите съветват да вземаме продукт с 5-9% масленост, така че тестото да не се разпада като резултат.
  • Пригответе изварата/прясното сирене
    За да се получи тестото хомогенно, разбийте изварата в блендер или я претрийте през сито. Ако само намачкате с вилица, няма да получите желания резултат.

    сиренки

  • Знайте точната мярка
    За 500 грама извара/сирене ще ви трябват 1-2 яйца. Не вземайте твърде много или обратното, само едно яйце, за да не се разпадат сиренките или обритното, да станат твърди.
  • Сухите съставки
    за тестото може да се използват различни продукти: брашно, грис, нишесте, а в диетичните рецепти - брашно от трици. Опитните домакини препоръчват да използвате  грис , така сиренките стават по-нежни.
  • Не ги правете прекалено сладки
    Многото захар може да съсипе сиренките. Ако е твърде много, след това в процеса на печене тя ще се превърне в сироп, който силно влияе на консистенцията на тестото. Най-добре е да залеете готовите сиренки с домашно сладко. А ако не обичате съчетанието на солено и сладко, добавете само лъжичка захар към тестото.

    сиренки със сладко

  • Оформяне
    За да оформите лесно сиренките, използвайте мокрите си ръце. В идеалния случай, за една сиренка е необходима една супена лъжица тесто - гребваш и оформяш.
  • Пържене
    Можете и да изпечете сиренките във фурната. Но класическия вариант е да ги приготвите на тиган - сгорещете добре тиган с дебело дъно, намазан с мъничко олио. Пържете на среден огън. Покрийте тигана с капак при готвенето.
  • Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft