Маминият тикварник - печен крем с тиква

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Маминият тикварник - печен крем с тиква
Маминият тикварник - печен крем с тиква
admin
Добавена от: admin
31579
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2 кг тиква
4 яйца
250 мл прясно мляко
300 гр. захар (или на вкус в зависимост от това, колко е мека тиквата)
1 ванилия
1-2 супени лъжици брашно
2-3 супени лъжици масло

Тиквата се вари, докато хубаво омекне. Пюрира се и се добавят разбитите яйца с млякото, маслото, захарта и ваниловата захар. Разбива се добре, като накрая се добавя брашното. Пече се в предварително загрята фурна на 220 градуса, докато се зачерви хубаво. Изпеченият тикварник се оставя хубаво да изстине, преди да се нареже на парчета.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft