Мариновани тиквички на скара - стават по-вкусни даже и от пържола!

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Предястия
Мариновани тиквички на скара - стават по-вкусни даже и от пържола!
Мариновани тиквички на скара - стават по-вкусни даже и от пържола!
admin
Добавена от: admin
802393
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

4 тиквички
1 чаена лъжичка сол
1 чаена лъжичка Вегета
50 мл олио
на вкус - копър, черен пипер, сушен чесън

Измийте тиквичките без да ги белите. Нарежете ги на тънки продълговати ивици с помощта на нож за белене на картофи - трябва всички ивици да бъдат с еднаква дебелина. Ако нямате белачка, нарежете ги внимателно с остър нож. 
Подредете ги в тава на 1 ред и ги напръскайте с малко олио, поръсете със сол, Вегета, черен пипер, чесън и копър. След това поставете втори ред от тиквички и повторете процедурата, докато свършат тиквичките. Оставете ги поне за половин час, за да пуснат водата си, след което ги разбъркайте добре с ръце. Отцедете водата и вече са готови за скара.

Може да ги изпечете на електрическа скара или на барбекю. Най-добре предварително ги сложете на нагрят плот (ако скарата ви има плоча), за да се изпари водата от тиквичките, а след това хубаво ги изпечете на решетката на скарата. Необходимо им е минута-минута и половина, за да се сготвят напълно от двете страни.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft