Меден сладкиш с ябълки

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Меден сладкиш с ябълки
Меден сладкиш с ябълки
admin
Добавена от: admin
12485
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тестото:
125 гр. меко масло
половин чаша мед по избор (чашата е от 250 мл)
3 яйца
2 ч.л. бакпулвер
1 пакетче ванилова захар
1 чаша брашно
щипка сол
Плънка:
3-4 малки ябълки
лимонов сок
канела
За намазване:
мед на вкус

Ябълките се обелват, нарязват на половинки и се почистват от семената. След това се нарязват на филийки по дължината на плода, без да се прерязва края на ябълката. Заливат се със сок от лимон и малко захар (не е задължително) и се приготвя тестото.

Маслото и ваниловата захар се бият с миксер до пенеста структура. Добавя се медът (може и по-малко от половин чаша, зависи колко е сладък) и се разбива добре. След това се добавят жълтъците от яйцата (постоянно се разбива), след което солта и бакпулверът. След като продуктите хубаво се смесят, се добавя и брашното на два пъти, за да се получи хубава хомогенна смес. Всичко това се прави с миксер.

В отделна купа се разбиват белтъците на твърд сняг. На части се добавят в купата с тесто и се бърка с шпатула, за да се изравни сместа.

Форма за торта с обръч се покрива с хартия за печене. Сместа се излива върху хартията и хубаво се заглажда. Половинките от ябълките се разпределят отгоре, без да се притискат в сместа, и се поръсват с канела.

Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса около 35-40 минути.

Когато е готов, още топъл се маже отгоре с мед.

Колкото повече стои, толкова по по-вкусен става сладкишът.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft