Меки кифлички с мая и локум

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Меки кифлички с мая и локум
Меки кифлички с мая и локум
admin
Добавена от: admin
22439
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

Маята се разтваря с малко захар и брашно в хладкото мляко. Щом шупне, се добавят останалите продукти и постепенно - брашното. Замесва се меко тесто и се оставя да втаса. Щом тестото втаса. Премесва се и се разделя на 3 топки. Всяка се разточва на голяма кора и се нарязва на триъгълници. В единия им край се слага парченце локум, малко шоколад или мармалад, и се завиват на кифлички. Преди да се пекат, се намазват с жълтък, поръсват се с обикновена захар и се пъхат във фурната до зачервяване.

Автор: lakomnik.bg

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft