Меки питчици с шунка и сирене

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Меки питчици с шунка и сирене
Меки питчици с шунка и сирене
admin
Добавена от: admin
49267
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

250 мл. хладко прясно мляко

200 мл. олио
3 яйца
1 кубче прясна мая
2 супени лъжици сол
300 гр. сирене
300 гр. шунка
5-6 кисели краставички
700 гр. брашно
2 белтъка
1 чаена лъжичка риган
2 жълтъка

1. Маята се поставя в хладкото мляко и се разбърква. 
2. В съда с брашното се добавят яйцата, олиото и млякото с маята. Разбърква се добре и върху набрашнен плот се омесва меко и еластично тесто. Оставя се да втасва покрито 30 мин. 
3. 2 яйца се разделят на белтъци и жълтъци. 
4. В съда с белтъците се добавят натрошеното сирене, ситно нарязаната шунка, настърганите кисели краставички (отцедени от водата), риган и ако е необходимо - малко сол. Сместа се разбърква добре. 
5. Втасалото тесто се разделя на две части и от всяка част се разточва правоъгълна кора. Върху нея се слага половината от плънката и кората се навива на руло. Същото се прави и с другото тесто. 
6. Рулата се нарязват на парчета с дебелина два пръста, слагат се в тава, покрита с хартия за печене, намазват се с разбит жълтък и се поръсват със сусам. 
7. Оставят се да втасват така още 30 минути. 
8. Пекат се в предварително загрята фурна на 200 градуса около 30 мин.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft