Мекички-душички: прости, бързи и без да си цапате ръцете с месене

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Мекички-душички: прости, бързи и без да си цапате ръцете с месене
Мекички-душички: прости, бързи и без да си цапате ръцете с месене
admin
Добавена от: admin
330878
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

350-400 гр. брашно (тип 400)
1 цяло яйце
1/2 кубче прясна мая (може и пакетче суха)
300 мл вода или прясно мляко, или смес от двете
1-2 супени лъжици захар
1-2 чаени лъжички сол
олио за пържене

В купа се разтваря маята в 100 мл топло мляко, добавят се яйцето, захарта, солта, брашното, и с добавянето на топлата вода или мляко (още около 200 мл) се разбива тестото (с миксер с телените бъркалки), докато стане достатъчно плътно, че да може да се гребе с лъжица.
Обърканото тесто се оставя на топло място, покрито с кърпа, за да втасва (поне половин час). След това с лъжица се гребва от него и се пускат мекици в сгорещеното олио. Преди гребването лъжицата се потапя в олио, за да може тестото да не залепва по нея. Надуват се много бързо и се пържат за кратко.
Поднесете ги топли със сирене, конфитюр, пудра захар, мед или каквото предпочитате. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft