Мекички и сочни сиренки от парено тесто

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Мекички и сочни сиренки от парено тесто
Мекички и сочни сиренки от парено тесто
admin
Добавена от: admin
17789
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

гореща вода - 130 гр.
олио - 70 гр.
брашно - 200 гр.
извара (не суха) - 400 гр.
захар - 80 гр.
ванилова захар - 10 гр.
яйце - 1 бр.
масло - 20 гр.

Смесете водата и маслото и оставете сместа да заври. Махнете от огъня и веднага (не се чака да изстине) изсипете врящата вода върху брашното, предварително пресято в дълбока купа. Бъркайте първо с лъжица, като загребвате по малко от брашното, а накрая доомесете на ръка. Не отнема много време - само минутка-две.

Докато тестото се охлажда, пригответе плънката. 

Смесете изварата с 1 яйце, захарта, ваниловата захар и разтопеното масло.
Нарежете тестото на малки парченца. Разточете всяко парче на кора, а в средата сложете една супена лъжица от плънката.


Завийте тестото като плик, но без да застъпвате ръбовете.


Сега леко подвийте ъглите и притиснете с пръсти.


Не е необходимо плънката да се запечатва, т.к. изварата ще увеличи обема си във фурната. Вижте снимките. 


Сложете сиренките върху хартия за печене и ги пъхнете в предварително загрята на 180-200 градуса фурна за 25 минути. Преди да ги пъхнете, може да намажете повърхността с жълтък или мляко.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft