Месен пай с кайма и лук

вход през zajenata.bg
Месен пай с кайма и лук
admin
Добавена от: admin
23272
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2 яйца
1/2 ч.ч. олио
1/2 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. сода бикарбонат
1 с.л. оцет
750 г. брашно
2 ч.л. захар
1 ч.л. сол
600 г. смляно месо
1 лук
4 с.л. олио или масло
1 яйце за намазване
черен пипер
сол

Ситно нарязаният лук се задушава в мазнината. Прибавя се смляното месо и също леко се задушава. Плънката се подправя със сол, черен пипер на вкус, разбърква се и се оставя да изстине.
В брашното се прави кладенче, прибавят се разбитите яйца, киселото мляко, смесено със содата, олиото, оцетът, захарта и солта. Замесва се меко тесто и се разделя на две части, от които с дебела точилка се разточват две кори (съобразени с формата и големината на тавата/формата за печене) - едната трябва да е достатъчно голяма, така че да излиза извън очертанията на формата.
По-голямата кора се слага на дъното на намаслената тава. Отгоре се разстила плънката и се покрива с втората кора. Висящите краища на долната кора се прегъват върху горната, така че да се образува дебело ръбче - може да оформите орнаменти с помощта на вилица или остър нож. Баницата се намазва с разбито яйце, набожда се с вилица на няколко места и се пече в умерена фурна.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft