Мидена кремсупа

вход през zajenata.bg
Мидена кремсупа
admin
Добавена от: admin
3008
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

пресни черни миди
1 ч. ч. свежо бяло вино
1 с. л. зехтин
1 с. л. масло
1 малка глава лук, ситно нарязана
2 моркова, ситно нарязани
100 г целина, нарязана на малки кубчета
2 тиквички, нарязани на кубчета
1 ч. л. листенца от прясна мащерка
1 л горещ зеленчуков бульон
2 с. л. зелен лук, ситно нарязан
 сол на вкус

Мидите се измиват добре и се почистват с четка. В голяма широка тенджера се заливат с виното и се слагат на силен огън, покрити с капак. След като заврат, тенджерата се разклаща през 1 минута. След първите три минути съдът се отхлупва и отворените миди се изваждат. Останалите се оставят още 2-3 мин. Неотворените миди се изхвърлят.
Мидените ядки се изваждат от черупките, а бульонът от варенето се прецежда и се запазва.
Зехтинът и маслото се сгорещяват. Слагат се лукът, морковите, целината и тиквичките. Сотират се 3-4 мин. и се заливат със зеленчуковия и с мидения бульон. Оставят се да покъкрят 10 мин. и се подправят със сол и пипер на вкус. Като омекнат, се пасират.
Супата се поднася с няколко мидени ядки, зелен лук, капки зехтин и запечен хляб.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft