Пухкави милинки за неделя сутрин

вход през zajenata.bg
1870865

Милинки с галета

500 мл прясно мляко
1 кг брашно
1 ч.ч. мас, масло или друга мазнина
1 суха мая
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
галета за овалване

Предварително се затопля прясното мляко към него се прибавят маята, солта, захарта и половината мазнина. Замесва се меко тесто като се меси с намазнени ръце. Оформят се топченца с големината на орех топят се в мазнината (леко затоплена), след това всяка една топчица се овалва в галета и се реди в намазнена тава. Оставя се да втаса 30-40 минути и се пече в предварително загрята фурна 180-200 С около 40 минути.

1
2
3 4 5 6 7 8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft