Пухкави милинки за неделя сутрин

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Милинки със сирене Класик
1870645

Милинки със сирене Класик

Продукти:
1/2 кофичка кисело мляко
1 кубче мая
1 кг брашно
1 лъж. сол
1 щипка захар
вода

За плънката
около 250 г сирене
3-4 яйца
олио за намазване на тавичката масло, сол и галета за поръсване

Приготвяне:
В дълбок съд натрошете маята, добавете захарта и солта, 1 ч. ч. топла вода и малко брашно. Замесете и оставете за около 15-20 минути на топло маята да втаса. Добавят се останалото брашно, киселото мляко, вода и се бърка до получаването на гладко и меко тесто. Оставете да втаса около 20-30 минути. През това време направете плънката – натрошете сиренето и добавете яйцата. В съд разтопете маслото и запържете леко галетата със солта. Свалете от огъня. От тестото направете равни по големина 5 топки. Всяка разтеглете в дълга елипса, по средата поставете плънката от яйца и сирене. Защипете в двата края. Започнете да режете хапки, които слагайте обърнати в намазана тава. Прилепяйте хапките плътно една до друга. От сместа ще се напълни около една голяма тава. Отгоре залейте със сместа от галета и масло. Печете в умерена (160 градуса) фурна за около 20-25 минути. Извадете и оставете леко да се охлади.  

1 2 3 4 5 6 7 8
9
10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft