Може да украси и вашата Великденска трапеза: Шарено великденско хлебче, пълнено с яйца

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Може да украси и вашата Великденска трапеза: Шарено великденско хлебче, пълнено с яйца
Може да украси и вашата Великденска трапеза: Шарено великденско хлебче, пълнено с яйца
admin
Добавена от: admin
18230
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тестото:

500 гр. брашно

1 кубче мая

1 чаена лъжичка захар

1 чаена лъжичка сол

300 мл топла вода

За плънката:

100 гр. нарязана варена шунка

100 гр. нарязан врат или бекон, или някакъв салам по желание

200 гр. настърган кашкавал (или сирене тип Едам, Гауда)

50 гр. маслини

4 сварени яйца

Това вкусно Великденско хлебче носи звучното име Казатиело. Приготвя се традиционно в Италия за празничната трапеза. Ако искате да се почувствате за миг като истински неаполитанец, непременно опитайте! 

Разтворете маята със захарта и малко брашно в малко от хладката вода и оставете на топло място 10-на минути. Останалото брашно смесете със солта, добавете шупналата мая и останалата част от водата, след което омесете меко тесто. Покрийте тестото и го оставете на топло място половин час. 

Премесете втасалото тесто и го разточете, след което подредете отгоре нарязания врат (салам), шунката, кашкавала и нарязаните маслини. Яйцата могат да се сложат нарязани или цели - просто ги подредете по краищата на тестото. След това увийте тестото на руло. Поставете хляба в намазнена форма или тавичка и го оставете да втасва 20-тина минути. Печете в предварително загрята фурна на 180-200 градуса около 1 час.

Поднесете хлебчето с пресен лук и хрян. Сервирайте, докато е горещо.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft