12 Декември 2014
3592
Източник: 24chasa.bg
Рецептата е от Данчо Боев. Той предлага по-различен начин на приготвяне на телешкия мозък - на фурна с яйца и зеленчуци.
ПРОДУКТИ
За 4 порции:
един цял сварен телешки мозък
200 г стар лук
150 г домати
200 г пресни чушки
4 люти чушки
4 яйца
50 г прясно масло
100 г олио
брашно за паниране
сол, черен пипер и чубрица
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Сваряваме мозъка и го нарязваме на филийки.
Овалваме го в брашно и пържим до златист цвят.
В същата мазнина запържваме последователно нарязаните на филийки лук, чушки и домати.
Овкусяваме ястието. Отгоре поставяме изпържения мозък с пресните яйца и лютите чушки.
Заливаме с разтопеното масло и запичаме във фурна на 180 градуса до готовност.
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари