Моле Верде с пилешко и тиквено семе

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с пиле
Моле Верде с пилешко и тиквено семе
Моле Верде с пилешко и тиквено семе
admin
Добавена от: admin
5026
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 пиле
1 ч. л. кориандър
4-5 с. л. олио
3-4 листа майоран
7-8 листа джоджен
10 стръка магданоз
1 ч. ч. замразен грах
1 ч. ч. замразен зелен фасул
1/2 зелена салата
1 зелена люта чушка
2 глави лук
4-5 скилидки чесън
50 г тиквено семе
1 щипка кимион  

Пилето се сварява в подсолена вода, като периодично се отпенва. След това се изважда, а бульонът се запазва. Пилето се охлажда, обезкостява се и кожата се отстранява. Месото се накъсва на парчета.

Едната глава лук се наситнява и се запържва за 1 минута в предварително загрятото олио. Тиквеното семе се смила с малко сол.

Чесънът, суровата глава лук, зелената чушка, салатата и запърженият лук се смилат заедно, като се налива 1 черпак от пилешкия бульон.

В тенджера се загряват 2 с. л. олио и сместа се запържва. След 30 секунди се наливат 4-5 черпака от бульона, изсипват се грахът и зеленият фасул. Посолява се, подправя се с кимион и кориандър, добавя се смляното тиквено семе и се оставя да къкри 20 минути.

 След това се прибавят пилешкото месо и наситнените джоджен, майоран и магданоз. Ястието къкри още 5-6 минути и е готово за сервиране.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft