Морковен пай с хрупкава коричка

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Морковен пай с хрупкава коричка
Морковен пай с хрупкава коричка
admin
Добавена от: admin
8604
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 гр. моркови
2 ч.ч. чаени бисквити
1/2 ч.ч. смлени бадеми
1/2 ч.ч. смлени лешници
5 с.л. кафява захар
1 ч.л. джинджифил
1 с.л. канела
2 с.л. масло
3 с.л. зехтин
1 с.л. брашно
1 ч.ч. захар
щипка индийско орехче
щипка сол
щипка карамфил
4 яйца
3/4 ч.ч. прясно мляко

Смесете ядките, кафявата захар, счуканите бисквити, щипка канела и щипка джинджифил. Сипете маслото и зехтина. Разбийте. Изсипете сместа в намаслена тавичка. Сварете морковите. Отцедете и пасирайте. Отделно разбъркайте брашното, захарта, останалата канела и джинджифила, индийското орехче, карафила и солта. Добавете ги при морковите, заедно с млякото и яйцата. разбийте добре. Изсипете върху блата. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса. Сервирайте със сметана.

Идея: Вместо в една голяма форма може да приготвите пая в малки формички за пай или тимбалчета.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft