Морковена торта с ананас и Маскарпоне

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Морковена торта с ананас и Маскарпоне
Морковена торта с ананас и Маскарпоне
admin
Добавена от: admin
31334
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За блатовете:
3 яйца
2 ч.ч. захар
2/3 ч.ч. олио
4-5 с.л. сок от компот ананас (консерва)
1 1/2 ч.ч. брашно
1 ч.л. какао
1 ч.л. сол
1 ч.л. бакпулвер
1 1/2 ч.ч. моркови, ситно настъргани
3-4 резена ананас от консерва, нарязан на кубчета
1 ч.ч. смлени бадеми/орехи

За крема:
500 гр. Маскарпоне
100 гр. меко масло
250 гр. пудра захар

За сиропа:
сока от консервата ананас 

За украса:
филирани бадеми/орехи

Разбийте яйцата със захарта и добавете олиото, сока от ананаса, брашното, какаото, солта и бакпулвера. Разбийте добре, като накрая добавите нарязания ананас, настърганите моркови и смлените бадеми. От получената смес изпечете три блата във форма с диаметър 20 см., предварително намаслена и набрашнена.
За крема: Разбийте маслото със захарта, добавете маскарпонето и разбийте отново добре на пухкав крем. Сложете един блат върху подходяща подложка/чиния, сиропирайте с част от ананасовия сок, намажете с крем. Отгоре поставете втория блат и повторете процедурата. След като сложите и последния блат, сиропирайте и него и нанесете останалия крем върху и отстрани на тортата.
За украсата: Поръсете тортата отгоре и отстрани с ядките, предварително запечени на сух тиган.  

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft