Морски език с гъби на фурна

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с риба
Морски език с гъби на фурна
Морски език с гъби на фурна
admin
Добавена от: admin
20116
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1.2 кг морски език
150 г гъби
100 г масло
3/4 ч.ч. (150 мл) бяло вино
1 и 1/2 ч.ч. (300 мл) бульон
галета
2 глави кромид лук
черен пипер
сол

Рибите се държат с тъмната страна на опашката над огъня. Когато кожата се отдели, се отлепя с нож, хваща се с кърпа и се изтегля. По същия начин се изтегля и бялата кожа. Отрязват се главите, почистват се вътрешностите, отрязват се перките на гърба, разрязва се гръбнака по средата и месото се нарязва на 4 порции. Намазва се тавичка с масло, поставят се половината от гъбите и 1 глава лук, нарязан на парченца, прибавят се изплакнатите и подсушени порции риба, заливат се с виното и бульона (или вода), поставят се останалата половина гъби и лука, който предварително е нарязан на парченца и изпържен в масло, посипва се с галета, посолява се, поръсва се с черен пипер, залива се със сгорещено масло и се пече в слаба фурна около 15 минути. Рибата се поднася веднага с гарнитура от задушени зеленчуци.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft