Мусака с гъби

вход през zajenata.bg
Мусака с гъби
admin
Добавена от: admin
16206
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

3 средно големи картофа
1 глава лук
2-3 скилидки чесън
1 морков
5-6 печурки
5-6 парчета кладница
1 чаша бял ориз
2 яйца
2 супени лъжици сметана

Всички зеленчуци (без картофите) заедно с гъбите се нарязват ситно и се слагат в тиган, запържват се със зехтин и масло, но на силен огън, за да не пуснат гъбите вода. Маслото няма да позволи да изгори лукът. И да пуснат вода гъбите, оставете да поврат на силен огън, за да се изпари. Щом зеленчуците се изпържат хубаво, се добавя оризът и продължаваме с пърженето, като през цялото време не се добавят сол и подправки (солта ще извади водата от гъбите и от другите зеленчуци). След като се изпържат, се добавят подправките (малко сол, Вегета, шарена сол, шарен пипер, кориандър и микс за мляно месо или каквито подправки предпочитате). В тавичка се подрежда ред картофи, нарязани на кръгове, и отгоре се изсипва плънката, покрива се с още един ред картофи и се залива с топла вода. Мусаката се поставя във фурната и се пече, докато се изпари голяма част от водата. Водата не трябва да извира напълно, защото ястието ще бъде сухо. Яйцата се разбиват със сметаната и се изливат върху изпечената мусака, след което тавата се връща да се допече още съвсем малко, за да се зачерви заливката.

 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft