Мусака с пиле

вход през zajenata.bg
Мусака с пиле
admin
Добавена от: admin
8587
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

4 бр. пилешки гърди

300 гр. тиквички

100 гр. моркови

300 гр. картофи

1 глава кромид лук

5-6 скилидки чесън

4 големи домата

100 гр. зелени чушки

1 бр. люта чушка (по желание)

6 с.л. олио или зехтин

1 връзка копър

1 връзка магданоз

черен пипер на вкус

1 ч.ч. бяло вино или бира

за заливката:

2 ч.ч. кисело мляко

3 яйца

2 с.л. брашно

150 - 200 гр. кашкавал

Пилешкото се измива добре и се накълцва на ситно или се смила в машинка за месо (или кухненски робот). Половината мазнина се загрява в дълбок тиган и в нея се запържва нарязаният лук. Щом стане златист, се добавя месото и се овкусява със сол и черен пипер. Запържва се, докато месото смени цвета си и стане почти готово.
През това време зеленчуците се измиват и се нарязват на кубчета (доматите се заделят за по-късно). Чесънът се накълцва на парченца. Всички зеленчуци се запържват в останалата мазнина. Щом поомекнат леко, тиганът се дръпва от огъня и се добавят нарязаните копър и магданоз. Овкусяват се със сол и пипер на вкус. 
В голяма тава, предварително намазнена, се редят пластове от зеленчуците и месото до изчерпване на количествата. Най-отгоре се подрежда пласт от нарязаните на кръгчета домати. Мусаката се залива с виното/бирата и се пъха в предварително загрята на 200 градуса фурна. Запича се до готовност. 10-тина минути преди да се извади от фурната, мусаката се залива със смес от разбитите с киселото мляко и брашното яйца, а отгоре се наръсва с настъргания кашкавал. Запича се до готовност. 
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft