Мусака с тиквички и гъби

вход през zajenata.bg
Мусака с тиквички и гъби
admin
Добавена от: admin
53446
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2 тиквички
250 г ориз
200 г пресни гъби
1 глава кромид лук
1 ч.л. сол
щипка индийско орехче
1 морков
1/4 връзка копър
100 мл олио
2- 3 скилидки чесън
3-4 яйца
300 мл кисело мляко
2 с.л. майонеза

Тиквичките се измиват, почистват се в двата края, обелват се и се нарязват на кръгчета. Гъбите се измиват много добре на течаща вода. Оризът се накисва в купичка с вода. Лукът се обелва, измива и нарязва на ситно. Морковът се остъргва и настъргва на ренде. В тавичка се зарежда половината от ориза, добре отцеден от водата. Отгоре се наръсват половината от моркова и лука. Върху тях се подреждат половината от кръгчетата тиквички. Разпределя се останалата част от ориза. Зареждат се останалите зеленчуци по същия начин. Накрая се поръсват равномерно гъбките. Поръсва се сол и индийско орехче. Полива се 3 ч.ч. вода и 100 мл олио. Ястието се пече на 200 градуса 40- 50 минути. Малко преди да стане готова, мусаката се залива със следната смес: яйцата, разбити с киселото мляко, майонезата и счукания с малко сол чесън. Запича се до готовност.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft