Мусака със заешко и патладжани

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Мусака със заешко и патладжани
Мусака със заешко и патладжани
admin
Добавена от: admin
7488
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

за една порция:
130 г заешко месо
25 г /препълнена супена лъжица/ мазнина
25 г /1/2 малка глава/ лук
50 г /1 брой/ патладжани
доматен сос от 50 г домати или 5 г доматено пюре
10 г /непълна супена лъжица/ брашно
70 мл /1/2 водна чаша/ мляко
1/4 яйце
магданоз
ситно счукан черен пипер
червен пипер
сол 

Нарязаният на дребно лук се пържи в част от мазнината. Прибавя се смляното месо и се пържи. Слагат се солта, червеният и черният пипер, доматеното пюре и нарязаният на дребно магданоз. Част от получената смес се разстила в тава. Отгоре се нареждат нарязаните на филии и полуизпържени патладжани. Върху тях се слага втори ред от сместа и върху него - пак патладжани. Така подредената мусака се залива с прецеден доматен сос и малко хладка вода. Пече се на фурна. Опечена, мусаката се залива със смес от яйцата, млякото и брашното и се запича отгоре. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft