Мъжът ми към мен: "Свинско и картофи-Що за скука в банална чиния! Я направи печени бабини...
19 Март 2017
61180
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Веднъж, по време на вечеря, мъжът ми се изказа: "Свинско и картофи -що за скука в банална чиния" Бях шокирана от такава декларация, тъй като дори и детето имаше специална привързаност към картофите, и месо също го обичаше.
Потърсих нещо различно и се натъкнах на една страхотна рецепта за бутер тесто с месо . Беше договорено - следващото ястие за вечеря ще бъде такова!
Между другото, изненадах мъжа си, а вие и семейството ви с това ястие ще се поглезите!
Бабините цървулки от бутер тесто с месо
СЪСТАВКИ
- 1 кг картофи
- 400 грама месо (говеждо, свинско, пилешко)
- 1 глава лук
- 150 гр кисели краставички
- 500 гр бутер тесто
- 1 яйце
- 50 г сирене
ПОДГОТОВКА
- Сварете картофите и ги направете на пюре.
- Нарязваме месото на хапки и запържваме в тиган с лук на пръстени.
- Нарязваме на ивички кисела краставичка или полукръгове.
- Размразеното тесто нарежете на квадратни парчета и се използва точилка, за да го направите малко по-тънко. В центъра на всеки правоъгълник, сложете пюре, запържените меса и краставиците. На задната страна на тестото направете надлъжни разрези.
- Увийте всеки цървул, както е показано.
- Покрийте страните на цървулите и ги поставете върху лист за печене. Печете блюдото за 25 минути при температура от 180 градуса.
- Сложете отгоре настърган кашкавал към края на печенето.
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари