Мъфини Закуска

вход през zajenata.bg
Мъфини Закуска
admin
Добавена от: admin
17233
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

8 яйца
1/2 ч.ч. ситно настъргано сирене Грюер (или твърд кашкавал)
1 с.л. с качул масло
лимонов сок
½ ч.ч. готварска сметана
8 тънки резена прошуто (шунка, бекон)
2 листа бутер тесто
шепа накълцан пресен лук
сол и черен пипер на вкус
 

Загрейте фурната на 180 градуса. Пригответе тавичка за мъфини и намазнете гнездата с масло. С нож за тесто изрежете от бутер тестото 8 кръга, поставете по един във всяка формичка и притиснете добре по дъното и стените, така че тестото да заеме формата на гнездото. Покрийте с хартия за печене и напълнете със сурови бобени зърна, за да попречите при печенето дъното на мъфините да се надигне.  Печете без да отваряте фурната за 10 минути. Извадете от фурната, махнете хартията и боба и поставете обратно във фурната за още 10 минути. Дъната ще се понадигнат, но с вилица ги набодете още докато се пекат.
Щом гнездата са готови, изва формата за мъфини и оставете да изстинат. Завийте резен прошуто по вътрешната стена на всяко тестено гнездо, налейте малко сметана на дъното, сипете няколко капки лимонов сок и малко настъргано сирене (кашкавал). Счупете едно от яйцата в малка купа, след което внимателно изсипете жълтъка и малко от белтъка в едно от приготвените тестени гнезденца. 
Върнете във фурната за 10-15 минути, докато белтъкът се изпече, а жълтъкът остане малко рохък. Гарнирайте с пресен лук, сол и черен пипер на вкус. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft