На това не може да устои никой истински българин: Свинско с кисело зеле - класика в жанра

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
На това не може да устои никой истински българин: Свинско с кисело зеле - класика в жанра
На това не може да устои никой истински българин: Свинско с кисело зеле - класика в жанра
admin
Добавена от: admin
18586
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

750 гр. свинско месо

1 кг кисело зеле

1 глава лук

3 с.л. олио

червен пипер на вкус

сол на вкус

червен пипер на вкус

Свинското се нарязва на едри парчета, след което се запържва леко в тенджера със загрято олио, колкото да хване златиста коричка. Месото се изважда от тенджерата и в същата мазнина се пускат ситно нарязаният лук с малко червен пипер, черен пипер и сол на вкус. Щом лукът се запържи, месото се връща в тенджерата и се пържи заедно с лука и подправките още 5-10 минути.

През това време киселото зеле се измива хубаво и се нарязва на тънки ивици. Прехвърля се в дълбока тава заедно със съдържанието на тенджерата с месото. Разбърква се хубаво и се залива с малко вода (до половината на тавата). Пъха се в добре загрята фурна и се оставя да се пече на по-бавен огън, докато месото се зачерви, а зелето се запече хубаво и водата изври. 

Автор: lakomnik.bg

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft