Нагъната баница с извара

вход през zajenata.bg
Нагъната баница с извара
admin
Добавена от: admin
16118
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тестото:
300 гр. брашно
175 мл. топла вода
1/2 ч.л. сол
1 с.л. олио
За плънката:
300 гр. извара
1 яйце
Освен това:
масло за намазване
брашно - за разточване
 

От продуктите се замесва меко тесто. Разделя се на 6 топки, които се подреждат в намаслена тавичка и се оставят да почиват поне половин час. 
От всяка топка се разточва тънка кръгла кора (като за баница) върху набрашнена повърхност. Изварата и яйцето за плънката се разбъркват добре с вилица. Разточената кора се намазва с разтопено масло, след което се покрива с част от плънката (разпределя се равномерно на купчинки). Така намазаната кора се набира с пръсти от краищата към средата хоризонтално, след което - от краищата към средата и вертикално (получава се формата на детелина). Единият лист на детелината се прегъва към средата, намазва се с масло, след което последователно върху него се прегъват и останалите 3 листа, като пак се мажат с масло. По същия начин се оформят и останалите топки тесто. Подреждат се в намаслена тава и се пекат до зачервяване в предварително загрята фурна.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft