Най- доброто мезе на всички времена: Мариновани пилешки крилца с джинджифил- няма да може да спрете да ядете

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Най- доброто мезе на всички времена: Мариновани пилешки крилца с джинджифил- няма да може да спрете да ядете
Най- доброто мезе на всички времена: Мариновани пилешки крилца с джинджифил- няма да може да...
22121
Най- доброто мезе на всички времена: Мариновани пилешки крилца с джинджифил- няма да може да спрете да ядете
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Няма нужда да поръчвате китайски специалитети, когато можете лесно да направите сами у дома по уникално вкусен начин.
 

Необходими съставки:

16 пилешки крилца
2 супени лъжици мед
1  люта чушка с лимонов сок
1 супена лъжица ситно изрендасан почистен джинджифил
6 супени лъжици соев сос
Масло
2 пакетчета замразени зеленчуци

 

Приготвяне:  

1.В медът сложете лютата чушка, добавете сол, лимонов сок, изрендосаният джинджифил, чаена лъжичка соев сос и малко олио и разбъркайте добре. В маринатата сложете пилешките крилца и ги оставете да престоят три часа в хладилника.

2. Крилцата се запържват в тиган с две супени лъжици загрята олио и от всички страни за три минути. Пържени крилца извадете от тигана, поставете ги в тава, покрита с хартия за печене, намажете ги с останалата марина и сложете да се пекат във фурна, загрята на 185 градуса около 35 минути. По време на печенето температурата във фурната намалете с цел крилцата да не се препекат. 

3. В останалото олио в тигана запържете зеленчуците и добавете останалия соев сос. Зеленчуците разпределете в чинията, добавете маринованите печени пилешки крилца и по желание почерпете. Разбира се, отворете си и една бира.

 

Приятен апетит!

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft