Най- лесната и най- вкусната торта, няма някой, който да не я обожава

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Най- лесната и най- вкусната торта, няма някой, който да не я обожава
Най- лесната и най- вкусната торта, няма някой, който да не я обожава
alex
Добавена от: alex
71503
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

 250 гр. бисквити,

500 мл. прясно мляко,

3 жълтъка,

2 равни супени лъжици какао,

2 равни супени лъжици натурално нишесте или брашно, ако нямате нишесте,

100 гр. захар (ако обичате по-сладичко сложете 150 гр.),

1 ванилия,

100 гр. млечен готварски шоколад или млечен шоколад,

4 супени лъжци олио или шарлан, ако имате,

50 гр. краве масло.

Както вече разбрахте, ако нямате силиконова форма, металната се покрива с голяма парче фолио. Покривате дъното и стените добре, за да можете после да обърнете и извадите тортата по-лесно. Тези, които ползват силиконови форми, знаят, че от тях всичко излиза много лесно.

В купа разбийте 200 мл. прясно мляко, какаото, жълтъците и нишестето/брашното. Сместа трябва да е гладка, ако трябва прецедете през цедка. Останалото прясно мляко сложете в тенджерка и добавете към него захарта. Сложете на котлона да заври. Наливайте на тънка струя от горещото подсладено мляко към млечно-яйчната смес да се темперира. Върнете сместа обратно в тенджерата и сварете крем. Към горещия крем добавете студеното краве масло и бъркайте докато маслото бъде усвоено. Добавете ванилията към сварения крем.

Подредете един ред от бисквитите във формата. Сипете част от крема и го разнесете равномерно. След това отново слагате ред бисквити (ако се налага срежете някоя бисквита и покрийте плътно) и крем. Така правите докато свършите бисквитите и крема. Оставете за 1 нощ в хладилник да стегне добре.

Разтопете на следващия ден шоколада на водна баня. Отместете го от водата и добавете олиото или шарлана. Разбъркайте енергично шоколада да усвои мазнината. Оставете да се охлади до телесна температура.

Извадете тортата от хладилника и я обърнете в подходящ поднос или чиния. Ако сте ползвали фолио го отстранете. Полейте равномерно цялата повърхност на тортата. Оставете отново за 10 минути в хладилник.

Вашата торта с крем какао е готова да бъде поднесена.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft