Най- накрая стана ясна тайната съставка на идеалните палачинки и не е нищо, което сме си мислили досега

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Най- накрая стана ясна тайната съставка на идеалните палачинки и не е нищо, което сме си мислили досега
Най- накрая стана ясна тайната съставка на идеалните палачинки и не е нищо, което сме си мислили...
40047
Най- накрая стана ясна тайната съставка на идеалните палачинки и не е нищо, което сме си мислили досега
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Идеалните палачинки вече не са мираж.

Американски химици разкриха тайните съставки, които ще направят любимите ни палачинки- лимонов сок и масло, съобщиха „Дейли мейл“ и Нова телевизия. Учените разкриха и най-голямата възможна грешка при правенето на палачинки – дългото разбиване на тестото.

То прави палачинките жилави всъщност. Лимоновият сок е необходимо да е 1 супена лъжица на чаша мляко.

Добре е сместа да бъде поръсена и с малко сода за хляб. Тази комбинация гарантира мехурчета газ, които надигат тестото, докато се приготвя. Така палачинките стават леки и пухкави. От содата за хляб те ще покафенеят апетитно.

Ефектът се дължи на реакцията на Маяр, която е между аминокиселините в протеините и захарите. Именно на нея се дължи вкусната миризма. Тази рeакция протича между 140 и 160 градуса Целзий и създава букет от аромати и вкусове.

Реакцията на Маяр се ускорява в алкална среда, за която пък допринася содата за хляб. Малко стопено масло в сместа също подсилва реакцията на Маяр. То забавя и освобождаването на глутена, от който палачинките стават жилави. Що се отнася до количеството му, химиците препоръчват да се експериментира. Повечето рецепти посочват четвърт чаша масло на две чаши мляко.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft