14 Декември 2013
42990
С тази рецепта ще направите около 20 палачинки
Съставки:
3 яйца
0, 600 мл мляко
450 гр. брашно
170 гр.
захар
3 чаени лъжички сода бикарбонат
Първо счупете 3 яйца в голям съд, след това изсипете млякото в яйцата. Разбъркайте яйцата и млякото заедно. След това добавете сухите съставки. Първо брашното, след това захарта и накрая содата. Сега разбъркайте всички съставки. Оставете сместа да втаса за около час. След това вземете супена лъжица и разбъркайте енергично сместа. Ако смятате, чее твърде гъста, добавете съвсем малко мляко. Загрейте предварително тиган на средна температура. Вземете парче масло и намажете с него дъното на тигана. След това увеличете температурата до максимум и разлейте на тънко сместа по дъното на тигана. Оставете палачинките, докато не се появят мехурчета и краищата се зачервят, тогава се обръщат.
3 чаени лъжички сода бикарбонат
Първо счупете 3 яйца в голям съд, след това изсипете млякото в яйцата. Разбъркайте яйцата и млякото заедно. След това добавете сухите съставки. Първо брашното, след това захарта и накрая содата. Сега разбъркайте всички съставки. Оставете сместа да втаса за около час. След това вземете супена лъжица и разбъркайте енергично сместа. Ако смятате, чее твърде гъста, добавете съвсем малко мляко. Загрейте предварително тиган на средна температура. Вземете парче масло и намажете с него дъното на тигана. След това увеличете температурата до максимум и разлейте на тънко сместа по дъното на тигана. Оставете палачинките, докато не се появят мехурчета и краищата се зачервят, тогава се обръщат.
Loading the player...
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари