Най-новите изследвания за шоколада-Заслужава си да разберем ползите от него

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравословно хранене
Най-новите изследвания за шоколада-Заслужава си да разберем ползите от него
10919
Най-новите изследвания за шоколада-Заслужава си да разберем ползите от него

Фенове на шоколада, чудесни новини за вас! Изглежда, че малко шоколад е много повече от вкусна наслада и няма нужда повече да го считаме за виновно удоволствие.

Точно така, може да изглежда прекалено хубаво, за да е истина, но има доста проучвания които подкрепят факта, че шоколада има ред ползи за здравето.

Най-новото научно изследване, проведено в Дания, показва,че яденето на малко количество шоколад всяка седмица може да намали риска от предсърдно мъждене или неправилен сърдечен ритъм.За хората, които ядат шоколад 1-3 пъти месечно, е около 10% по-малко вероятно да бъдат диагностицирани с предсърдно мъждене в сравнение с хората, които ядат шоколад по-малко от веднъж месечно.

Кой би помислил, че един  шоколадов десерт може да бъде удоволствие за сърцето, а не за душата? Но добрата новина не е само това!

Ето няколко други научно доказани ползи за здравето от яденето на шоколад.

Той е пълен с полезни минерали. Желязо, магнезий, мед, манган, калий, фосфор, цинк, селен - списъкът продължава. Най-голямо количество от тези хранителни вещества се съдържа в качествения тъмен шоколад, който също е мощен източник на антиоксиданти.

Шоколадът е полезен за сърцето и предотвратява атеросклерозата.Ако не вярвате вижте във Федерацията на американските дружества за експериментална биология и тяхното изследване което доказва, че тъмният шоколад помага за възстановяването гъвкавостта на артериите и  същото време да предотвратява белите кръвни клетки от залепване на стените на кръвоносните съдове; и двата ефекта намаляват риска от атеросклероза.

Намалява риска от инсулт.Според проучване, проведено във Финландия, консумирането на шоколад намалява риска от инсулт с 17% при групата мъже, които са били тествани.

Друго, шведско проучване установява, че жените, които ядат повече от 45 грама шоколад седмично имат с 20% по-нисък риск от инсулт в сравнение с жените, които ядат по-малко от 9 грама шоколад на седмица.

Шоколадът помага за регулиране нивата на холестерола.Установено е, че какаото значително намалява лошия холестерол и повишава "добрия" холестерол при мъжете с повишен такъв.

Списъкът на ползите от шоколада за здравето дори не свършва! За тази вкусна почерпка също така е доказано, че подсилва паметта и съсредоточаването,  защитава кожата от слънчевите лъчи, сваля кръвното налягане, както и премахва стреса.

Готови ли сте да направите шоколада част от вашата здравословна диета?

Направете го с мисъл! Докато шоколадът може да се счита за здравословна закуска, умереността е ключът. Когато ядете тези вкусни шоколадови десерти, с тях идват и доста калории.

 

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft