Най-сладкият турски десерт-рецепта

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Най-сладкият турски десерт-рецепта
Най-сладкият турски десерт-рецепта
18630
Най-сладкият турски десерт-рецепта
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Баклавата е популярно кулинарно изкушение, на което просто не можете да устоите и от което винаги ще искате още едно парче. Сладка турска баклава е идеалният партньор на всяка чаша силно кафе и емоционален десерт на всяка богата трапеза.

Създаването на идеалната комбинация от хрупкави тънки кори, нарязани ядки и сладък захарен сироп е малко предизвикателство в кухнята.

Но с подходяща рецепта от кухнята винаги ще излезе идеална баклава която експресно изчезва от чиниите.

СЪСТАВКИ

500 гр.

кори за баклава

600 гр.

ядки

1,5 кг.

захар

1 пакетче

ванилова захар

250 гр.

маргарин (1 куб)

750 мл.

вода

ПОДГОТОВКА

  1. Смелете 300 гр. ядки, а останалите нарежете на ситно.

  2. Вземете две кори и поставете една над друга. В единия край на корита по цялата дължина щедро поставете ядки, а след това свивайте корите като руло, започвайки от страната на която сте поставили орехите.

  3. Рулото се поставя в тава и се повтаря същата процедура с всички останали кори.

  4. Разтопете и оставете маргарина да заври. Нарежете на няколко части (4 или 5) и поръсете  равномерно с разтопен маргарин.

  5. В предварително загрята фурна на 180 ° C поставете баклавата да се пече 30-40 минути, т.е. докато получи златист цвят. Извадете и оставете да се охлади.

  6. В дълбок съд за варене смесете захарта с 750 милилитра вода. Поставете на слаб огън и след като се разтопи захарта, добавете ваниловата захар. Оставете да ври точно 3 минути.

  7. Отдалечете шербета от огъня и добавете половин чаша студена вода. Оставете да се охлади. Важно е сиропът да бъде топъл, но не прекалено горещ (Когато поставите пръста си в него, за да можете да търпите топлина).

  8. С получения шербет се залива охладената баклава и се оставя да престои поне няколко часа, за да попие сиропа.

Баклавата винаги се сервира при стайна температура и не се съхранява в хладилник.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft